Пиво – ідеальний напій не тільки для самостійного вживання, а й як основний компонент в коктейлях. Звичайно, чи не найпопулярнішим коктейлем є славнозвісний Йорш. Але насправді пиво використовують в приготуванні багатьох класичних напоїв. В цій статті ми підібрали найсмачніші коктейлі з пивом та пропонуємо вам трохи розширити вашу барну карту.

 Московський мул

московский мул

Одним з найвідоміших напоїв з пінним називають «Московський мул». В його склад входять імбирний ель, горілка і лайм. Бармени кажуть, що краще смакує, якщо пити з мідної кружки. Початком виробнитства цього напою вважається 1941 рік. Саме тоді Московський мул почали готувати в барах Лос-Анджелеса та сусідніх штатах.

Інгредієнти:

  • 45 мл горілки
  • 120 мл імбирного пива
  • 5 мл соку лайма і скибочки лайма

Приготування:

Для початку в келих треба покласти маленький шматок імбиру та додати невелику кількість льоду. Далі наливаємо 45 мл горілки, заповнюючи неї приблизно чверть стакан. Туди ж вичавити сік ½ лайма та залити келих імбирним пивом. Увесь напій перемішати барною ложкою та прикрасити скибочкою лайма.

Hangman's Blood

Hangman's Blood

Це достатньо міцний коктейль, який поєднує в собі стаут та декілька видів спиртів. Вперше цей напій був описаний письменником Річардом Г'ю в одній з новел ще в 1929 році.

Інгредієнти:

  • Бренді - 10 мл
  • Світлий ром - 10 мл
  • Джин - 10 мл
  • Віскі - 10 мл
  • Пиво Стаут - 250 мл
  • Скибочка апельсину

Приготування:

Напій готується в змішувальному стакані, який попередньо треба охолодити за допомогою невеликої кількості льоду. Після охолодження змішуємо бренді, ром, віскі та джин. Міцні компоненти треба ретельно перемішати барною ложкою та перелити у склянку. Фінально необхідно долити 250 мл стауту в келих та прикрасити апельсином.

Pink Elephant

Pink Elephant

Це легкий напій, по смаку більш схожий на лимонад. Коктейль відноситься до розряду складних, а тому для приготування “Рожевого слона” треба дещо попрактикуватися.

Інгредієнти:

  • Малиновий сироп - 30 мл
  • Імбирний сироп - 30 мл
  • Лимонний сік - 20 мл
  • Пиво Лагер - 250 мл
  • Шматок імбиру

Приготування:

Для приготування коктейлю знадобиться шейкер. В нього необхідно змішати усі компоненти, додати лід та збовтувати декілька секунд. Після цього треба акуратно процідити суміш за допомогою стрейнера та перелити в келих вже не додаючи лід. Для прикраси можна використати шматок імбиру, гілочку м’яти або ягоди.

Імбирно-цитрусовий ель

Имбирно-цитрусовый эль

Один з найлегших та популярних напоїв, який дуже подобається шанувальникам пива. Завдяки присутності імбиру на перший погляд здаються, що коктейль має зігріваючий ефект.

Інгредієнти:

  • 30 мл імбирного сиропу
  • 70 мл свіжого апельсинового соку
  • 400 мл світлого пива

Приготування:

Великий келих треба попередньо охолодити за допомогою невеликої кількості льоду. Після охолодження додати 30 мл імбирного сиропу, апельсиновий сік та добре перемішати. Останнім етапом є додавання 400 мл світлого пива. Для прикраси можна використати цедру апельсина.