Копчене м'ясо з темними сортами пива

Якщо ви вирішили підібрати продукти або страви до пива або пиво до їжі, стежте за тим, щоб вони не перебивали смак один одного, а підкреслювали його або доповнювали. Так якщо у вас копчене м'ясо або риба, то краще за все взяти напій з присмаком копчення. До смаженого м'яса відмінно підійде темне пиво, завдяки його карамельного присмаку. Головне, приготувати м'ясо за всіма правилами - відкритий вогонь, вугілля, дим.

Пиво зі смаженими ковбасками

Гіркі термоядерні сорти напою ідеально поєднуються з гострою, пряною, дуже солоною їжею. Не прогадаєте вибравши в магазині Пілснер або так званий Індійський блідий ель (IPA) - саме ці англійські елі допоможуть загасити пожежу від гострої їжі і чітко відчути пивний присмак навіть якщо страви будуть дуже пряними.

Пиво з рибою

До салатів і риби, будь вона смажена або запечена особливо добре підійде баварське пшеничне (Вайцен). Це м'яке, легке пиво з присмаком дині, а тому вимагає легкої їжі. З морепродуктами краще піде ірландський ель або стаут. До речі один з видів стаута так і називається - устричний.

Пиво з шашликом

З англійськими елямі (з гіркотою меншою, ніж у ІРА) ідеально вживати невигадливу англійську їжу, так звані снеки. Портер чудово підкреслять смак барбекю і шашликів на природі.

Пиво з сосисками

Для страв з Чехії підбирайте чеське пиво. Саме воно дуже добре поєднується із запеченою свинячою ногою, ковбасками, маринованим оселедцем, гуляшем.

Пиво з фруктами

З фруктовими нарізками краще пити пиво, у якого фруктовий або пшеничний смак. Ідеальними сортами для цього є бельгійські сорти. До шоколаду краще вибрати темне бельгійське. Монастирський міцний сорт підійде для м'ясних страв.