Ципа

Ципа

Гуцульська крафтова пивоварня "Ципа" заснована у 2015 році в селі Кваси, що в Закарпатській області. Мальовнича природа, місцевий колорит і багатовіковий досвід карпатського пивоваріння надихають пивоварів на пошуки нових смаків. А якість гарантує німецьке обладнання від Braumeister.

Самі пивовари порівнюють своє крафтове пиво з соковитим свіжоприготованим стейком, що не йде ні в яке порівняння з напівфабрикатами від великих заводів. Приготування невеликими партіями дозволяє зберігати свободу вибору і дає простір для експериментів.

З чого складається "Ципа"

За всіма канонами, всі види крафтового пива варять виключно з натуральних інгредієнтів, з вмістом солоду не менше 50% в повному суслі. Інші добавки служать тільки для поліпшення або ускладнення смаку. Це може бути чорниця, ялинові гілочки або трави.

Солод, хміль і дріжджі переважно німецькі та чеські. Але ось акценти й джерельна вода - карпатські.

Дозрівання і ручна робота

Процес бродіння проходить в спеціальних чанах у формі яєць. Це і дало назву пивоварні, адже "Ципа" подібно пташеняті з'являється на світ з яйця.
Дозріває пиво в старовинному підвалі природним чином, без прискорення, не менше 30 діб (для деяких сортів цей термін продовжується до кількох місяців). Взагалі, в цій пивоварні дуже мало автоматизації, всю роботу роблять люди, так що це дійсно пиво ручної роботи.

Спробувати результат ви можете в магазинах Море Пива та HOP HEY або ж замовити доставку з morepiva.ua

Пиво Ципа «Біла» біле нефільтроване 4.5°
Немає в наявності
Міцність
4.5°
Гіркота
41 IBU
Щільність
13%
Аромат: свіжий і яскравий аромат карпатських трав, пряних літніх квітів і хмільної гіркоти. Смак: насичений повний, хмелевий, з нотами ароматних карпатських квітів і трав. Післясмак: яскрава хмелева гіркота. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту: ккал 45 вуглеводи 4.5 білки 0 жири 0
Пиво Ципа «Близниця» біле нефільтроване 5.5°
Немає в наявності
Міцність
5.5°
Гіркота
12IBU
Щільність
12.8%
Аромат: Легкий до помірного пшеничний аромат (який може відчуватися як хлібний або зерновий) з включеннями квіткових та фруктових відтінків, злегка пряний. Смак: М'який, дещо хлібний або зерновий смак пшениці. Помірні ноти банану та гвоздики. Присутній також кислуватий, цитрусовий відтінок. Післясмак: Добре округлений, насичений з відносно сухим фіналом. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність: на 100 г. продукту: - ккал. 60 - вуглеводи 6 - білки 0 - жири 0
Пиво Ципа «Чорна» темне нефільтроване 7.0°
Немає в наявності
Міцність
7.0°
Гіркота
60IBU
Щільність
17.5%
Чорна Ципа - це темний традиційний статут в британському стилі, який так любить Ципа. Це чарівне звучання гіркої кави, лакриці і шоколаду, яким надихнулася Ципа під час подорожі в далеку Англію до самої королеви. Це ідеальне дижестивне пиво ідеально доповнить смак шоколадних десертів. Все як любить Ципа! Колір: Напій має яскравий і насичений оранжево-бурштиновий колір з кавовими відтінками і пишною шапкою кольору кави з молоком. Аромат: Гірко-солодкий запах шоколаду, за яким слідує добре зарум'янений горіховий солод, змішаний з неяскравим відтінком кави. Смак: Інтенсивна гіркота хмелю і солодкість солоду в поєднанні з пікантністю алкоголю створюють хороший баланс. З чим поєднується: Пиво ідеально доповнить шоколадні десерти. «Пиво, зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива, створені на пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в віковому лісі Карпат, під високою ялиною біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується на прогресивному німецькому обладнанні за унікальною технологією. Кожен може спостерігати процес виробництва «природного» пива, якщо завітає в Кваси. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала у траві, насолоджувалася пивом під ялиною, сумувала або ж летіла у Плзень. В одній пляшці цього пива, міститься кристально чиста вода з гірських джерел., чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевої смереки. Пиво Ципа - це п'янка душа Карпат! Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 70  вуглеводи 7  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Говерла»
Немає в наявності
Міцність
5°
Гіркота
15 IBU
Щільність
11%
Аромат: Зерновий і солодкий, переважають чисті солодові тони, присутні також м'які та приємні ноти хмелю з квітковим характером. Смак: Злегка солодкий з солодовим профілем. Ледь пряний і гоструватий. Хмелева гіркота помірна. Післясмак: Переважають солодові тони. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту: ккал 60 вуглеводи 6 білки 0 жири 0
Пиво Ципа «Копчена» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
45IBU
Щільність
12%
Ципа «Копчена» - це світлий копчений лагер, який дарує Вам Ципа-мандрівниця. Так, вона підгледіла цей рецепт в столиці копченого пива - місті Бамберзі. Одного разу вона там відпочивала зі своїм другом в одному місцевому барі. І саме там він пригостив її копченим пивом, яке їй дуже сподобалося. Вона приїхала додому, але ніяк не могла забути цей смак. Ципа додала трохи карпатського колориту і представила свою інтерпретацію копченого пива. Спробуйте! Колір: Глибокий туманно-золотистий з бурштиновими переливами напій володіє міцною пінистою шапкою, яка залишає снігові кільця на келиху. Аромат: Цей смачний напій вабить нотами ароматного м'яса тільки знятого з гриля, збуджуючого апетит диму, приторного меду і зерна, зі слабким звучанням лимона і хмелю. Смак: Насичений смак диму і копченого м'яса, приправленого перцем, солодом, і лимоном, на зміну якому приходять солодовий, перцевий і м'ясистий дим з довгим післясмаком.    З чим поєднується: Дуже вдало напій доповнить пікантні, соковиті м'ясні страви різних кухонь світу, а також сири, і особливо копчене м'ясо. Але саме ідеальне поєднання: це пиво + карпатська кухня. «Пиво, зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива, створені на пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в віковому лісі Карпат, під високою ялиною біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується на прогресивному німецькому обладнанні за унікальною технологією. Кожен може спостерігати процес виробництва «природного» пива, якщо завітає в Кваси. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала у траві, насолоджувалася пивом під ялиною, сумувала або ж летіла у Плзень. В одній пляшці цього пива, міститься кристально чиста вода з гірських джерел., чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевої смереки. Пиво Ципа - це п'янка душа Карпат! Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 50  вуглеводи 4.5  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Говерла» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
15IBU
Щільність
11%
Аромат: Зерновий і солодкий, переважють чистиі солодові тони. Присутній дуже тонкий відтінок хмелю, м'який і приємний, зі збалансованими ароматами квітів. Смак: Солодкуватий, з солодовим профілем. Помірна хмелева гіркота частково компенсує солодовий смак. Відчувається трохи пряний і гоструватий характер. Післясмак: Солодова складова продовжує домінувати. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 60  вуглеводи 6  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Петрос» світле нефільтроване 5.3°
Немає в наявності
Міцність
5.3°
Гіркота
35IBU
Щільність
12.2%
Аромат: Легкий солодовий з квітково-пряними відтінками благородного хмелю і помірними нотами солодких фруктів. Смак: Свіжий з відчутною гірчинкою. Післясмак: Хмелевий, гіркота зберігається. Фінал доволі сухий.. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 60  вуглеводи 6  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Чорна Гора»
Немає в наявності
Міцність
5°
Гіркота
15 IBU
Щільність
11%
Аромат: Солодкуватий з нотами смаженого солоду. Смак: Переважають тони смаженого солоду, що нагадують присмак гіркого шоколаду. Післясмак: М’який, без терпкості. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту: ккал 60 вуглеводи 6 білки 0 жири 0
Пиво Ципа «Під Смереков» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
45IBU
Щільність
12%
Ципа (Гірська) під Смереків - це світлий ель, зварений з додаванням ялинових голок під час бродіння. Ципа обожнює карпатський ліс! Особливо приємно відпочивати під ялиною, насолоджуючись смачним пивом. У хвилини такого релаксу їй прийшла в голову ідея додати частинку цієї атмосфери в улюблений напій. Так з'явився карпатський ель з ялинових голок. Це пиво - пам’ятник гуцульській красуні. Колір: Багатий і принадно-насичений пшеничний колір під ніжною пінною шапкою. Аромат: П'янка гіркота хмелю і пристрасна насолода солоду, несподівано і доречно доповнюються пряною свіжістю карпатських трав і зухвалої гіркотою смереки. Смак: Напій володіє яскравим, освіжаючим і чарівним поєднанням зухвалої соснової гіркоти, п'янкої гіркоти хмелю, в поєднанні з дурманними нотками хмелю, які дарують довгий післясмак. З чим поєднується: Закуски, страви з білого м'яса і пряні страви. «Пиво, зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива, створені на пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в віковому лісі Карпат, під високою ялиною біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується на прогресивному німецькому обладнанні за унікальною технологією. Кожен може спостерігати процес виробництва «природного» пива, якщо завітає в Кваси. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала у траві, насолоджувалася пивом під ялиною, сумувала або ж летіла у Плзень. В одній пляшці цього пива, міститься кристально чиста вода з гірських джерел., чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевої смереки. Пиво Ципа - це п'янка душа Карпат! Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 50  вуглеводи 5  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Біла» біле нефільтроване 5.5°
Немає в наявності
Міцність
5.5°
Гіркота
41IBU
Щільність
13%
Ципа Біла - це сухий, ароматний напій, якого Ви раніше не пробували! Ципа дуже любить світле пиво, тому по дорозі у Пльзень у неї виникла ідея зробити добре охмелений лагер. І хмелю вона не пошкодувала! Вигляд: Напій має яскравий і чарівний медовий відтінок під пишною пінною шапкою. Аромат: Свіжий і яскравий аромат карпатських трав, пряних літніх квітів і хмільної гіркоти. Смак: Насичений повний і всепоглинаючий смак яскравої і зухвалої гіркоти хмелю, ароматних карпатських квітів і трав, які подарують довгий післясмак. З чим поєднується: Закуски, страви з білого м'яса і пряні страви. «Пиво зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива створених в пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в чистих лісах Карпат, під високою смерекою біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується за допомогою високоякісного німецького обладнання, за унікальною технологією якості і чистоти. Кожен з нас може подивитися на процес виробництва цього «природного» пива, адже все тут відкрито і не ховається від гостей. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала в траві, насолоджувалася пивом під ялиною, сумувала або ж летіла у Пльзень. В одній пляшці цього пива, міститься кристально чиста вода з гірських джерел, чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевї ялини. Пиво Ципа - це п'янка душа Карпат! Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту:  ккал. 50  вуглеводи 5  білки 0  жири 0
Пиво Ципа «Чорна Гора» темне нефільтроване 5°
Немає в наявності
Міцність
5°
Гіркота
27IBU
Щільність
12%
Аромат: Солодкуватий з нотками смаженого солоду. Смак: легкий, з присмаком смаженого солоду, який може викликати асоціації з гірким шоколадом. Післясмак: М’який, без різкості або терпкості Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту: - ккал. 60 - вуглеводи 6 - білки 0 - жири 0
Пиво Ципа «Самотня» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
75IBU
Щільність
12%
Чистий експеримент різдвяних свят пиво Ципа Самотня - це гіркий пейл ель, зварений зі 100% мюнхенського солоду і австралійського хмелю Ella. Вигляд: насичений і злегка туманний карамельний напій із шикарною білосніжною пінною шапкою. Аромат: яскраві тони стиглих мандаринів з нотами тропічних фруктів. Смак: цитрусова кислотність з тонами тропічних фруктів і ніжними кремовими відтінками. Післясмак: потужна хмелева гіркота з яскравим хвойним відтінком. З чим поєднується: пиво прекрасне в якості окремого напою, але також до нього пасуватимуть легкі закуски і м'ясні страви. «Ципа» - це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в мальовничому селі Кваси. Музою місцевих пивоварів є маленька весела Ципа. Кожен сорт пива навіяний історіями з її життя: коли вона відпочивала в траві, насолоджувалася пивом під смерекою, сумувала або ж летіла у Пльзень. Пиво Ципи - це п'янка душа Карпат! Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту:  50 ккал. Вуглеводи – 4.9 Білки – 0 Жири – 0
Пиво Ципа «Петрос»
Немає в наявності
Міцність
5.3°
Гіркота
35 IBU
Щільність
12.2%
Аромат: Легкі зернові солодові тони, квітково-пряні ноти благородного хмелю, відтінки солодких фруктів, зокрема мандарина Смак: Свіжий і гіркуватий з доволі сухим фіналом. Солодові тони помірні. Може відчуватися незначна солодкість. Післясмак: Хмелева гіркота домінує в смаку і залишається в післясмаку. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г. продукту: ккал 60 вуглеводи 6 білки 0 жири 0
Пиво Ципа «Самотня» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
75IBU
Щільність
12%
Чистий експеримент різдвяних свят пиво Ципа Самотня - це гіркий Пейл-ель, зварений зі 100% мюнхенського солоду і австралійського хмелю Ella. Вигляд: Насичений і злегка туманний карамельний напій із шикарною білосніжною пінною шапкою. Аромат: Шалено яскраві тони стиглих мандаринів з нотами тропічних фруктів і тонами недостиглих слив. Смак: Зухвала цитрусова кислотність, з тонами тропічних фруктів, нотами яскравого апельсина і з ніжними кремовими відтінками. Присутня п'янка хмелева гіркота, з яскравим відтінком хвойних порід. Потужний гіркий присмак з цитрусовою кислотністю. З чим поєднується: Пиво прекрасне в якості окремого напою, але підійдуть легкі закуски і м'ясні страви. «Пиво зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива створені в пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в чистих лісах Карпат, під високою смерекою біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується за допомогою високоякісного німецького обладнання, за унікальною технологією якості і чистоти. Кожен з нас може подивитися на процес виробництва цього «природного» пива, адже все тут відкрито і не ховається від гостей. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала в траві, насолоджувалася пивом під ялиною, сумувала або ж летіла у Пльзень. В одній пляшці цього пива, міститься кристально чиста вода з гірських джерел, чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевї ялини. Пиво Ципі - це п'янка душа Карпат!
Пиво Ципа «Під Смереков» світле нефільтроване 5.0°
Немає в наявності
Міцність
5.0°
Гіркота
45IBU
Щільність
12%
Ципа (Гірська) під Смереков - це світлий ель, зварений з додаванням смерекових голок під час бродіння. Пиво має дуже цікаву легенду створення, яку потрібно знати: «Ципа обожнює карпатський ліс! Особливо приємно відпочивати під смерекою, насолоджуючись смачним пивом. У хвилини такого релаксу, їй прийшла в голову ідея додати частинку цієї атмосфери в улюблений напій. Так з'явився карпатський ель зі смерекових голок. Це пиво - пам'ятник гуцульській красуні». Вигляд: Багатий і принадно-насичений пшеничний колір під ніжною пінною шапкою. Аромат: П'янка гіркота хмелю і пристрасна насолода солоду, несподівано і доречно доповнюються пряною свіжістю карпатських трав і зухвалою гіркотою смереки. Смак: Напій є яскравим, освіжаючим і чарівним поєднанням зухвалої соснової гіркоти з дурманними нотками хмелю, які дарують довгий післясмак. З чим поєднується: Закуски, страви з білого м'яса і пряні страви. «Пиво зварене самою природою» - так можна сказати про сорти пива, створені в пивоварні Ципа. Кожен ковток їх пива дарує відчуття перебування в чистих лісах Карпат, під високою ялиною біля озера Синевир, коли в кристально чистому повітрі звучать аромати пряних літніх квітів і свіжих гірських трав. Це справжня гуцульська пивоварня, яка знаходиться в прекрасному селі Кваси. Пиво готується за допомогою високоякісного німецького обладнання, за унікальною технологією якості і чистоти. Кожен з нас може подивитися на процес виробництва цього «природного» пива, адже все тут відкрито і не ховається від гостей. А справжньою музою пивоварів є маленька, весела і зухвала Ципа. Кожен сорт пива, створений під впливом «історій» з її життя: коли вона відпочивала в траві, насолоджувалася пивом під смерекою, сумувала або ж летіла у Пльзень. В одній пляшці цього пива, міститься кришталево чиста вода з гірських джерел, чисте гірське повітря Карпат, дурманна гіркота хмелю і зухвалість місцевої смереки. Пиво ципи - це п'янка душа Карпат!
Пиво Ципа «Брютальна» світле нефільтроване 4.4°
Немає в наявності
Міцність
4.4°
Гіркота
18IBU
Щільність
11%